|
voici votre forum francais du site amit.
Nous vous proposons de venir discuter sur le forum tout en respectant vos interlocuteurs et en utilisant un vocabulaire approprie. nous vous invitons a aborder tout sujet qui vous tient a coeur avec beaucoup de plaisir. |
ליצור הודעה חדשה
 |
האם מישהו מכיר סופגניה הדומה לספינג'?
אביבית - avivitsha@gmail.com |
28/12/2011 | 12:10 |
שלום!
בן זוגי יוצא העדה, כל הזמן מדבר על סופגניה שנראית כמו ספינג'.אבל היא לא ספינג'.
גם עגולה עם חור באמצע. הייתי שמחה לדעת אם מישהו יודע את השם של הסופגניה,וכמובן שאשמח למתכון. בברכה ותודה רבה. אביבית |
הדפס
|
|
|  |
קוראים לסופגניה של התוניסאים
אילן - |
28/12/2011 | 16:25 |
בנייה.. בצרפתית אני חושב ויש גם שם של עוד עוגיה אחת ראיתי במתכונים באתר ... לא זוכר את השם |
הדפס |
|
 |
מחקר שופא עושה במטופל בניגוד לרצונו וגורם לסבל רב
ויצמן - alony44@gmail.com |
18/12/2011 | 11:16 |
|
|
|
 |
בחור
מרדכי - motic29@gmail.co.il |
23/10/2011 | 09:06 |
שלום לכולם
האם מישהו יודע היכן אני יכול לקנות בחור (התערובת ששורפים ועושה ריח טוב בבית)
מודה לכם מקרב לך אחי הטוניסאים |
הדפס
|
|
 |
יהדות תוניסיה ושאר ארצות הסהרה בימי מלחה''ע ה-2
שושן בן = רחמים - shusan@walla.co.il |
22/7/2011 | 16:52 |
יתכן שמה שאכתוב כבר נכתב נכתב,
מ'מ אני ממליץ לקרוא את ספרו של רוברט סטאלוף :"בין צלב הקרס למדבר סהרה
-יהודים וערבין בצפון אפריקה בצל השואה." עבודת מחקר מרתקת.תורגם לעברית
הוצאת זמורה ביתן השיתוף יד ושם.
הספר מרתק ומומלץ מאוד . הספר מתאר את תקופת השואה באפריקה.
לקרוא במיוחד על ערבים הטובים שעזרו ליהודים בכלל ובתונסיה
כמו למשל הביי, או על אב ובניו ממשפחת שמלה בתוניס שסמכו על ערבי "חברם
הנאמן " שהלשין עליהם לגרמנים הובלו לדכאו והוצאו שם להורג. על משפחת
בוכריס ועוד ועוד כהנה עדויות.
ולכל מי שמתכוון לכתוב ספר על קרבמות השואה כדאי להוסיף ידע נוסף מספרו
של רוברט סטאלוף רק מועיל . חובה.!!! |
הדפס
|
|
 |
סטודנטיות לעיתונות טלוויזיה מחפשות ניצולי שואה
קרן - keren8586@gmail.com |
5/7/2011 | 16:23 |
שלום רב
אנו סטודנטיות לתואר בתקשורת - מסלול עיתונות טלוויזיה
נושא פרוייקט הגמר המצולם שלנו הוא על שואת יהודי צפון אפריקה
אנו מחפשות ניצולי שואה ממוצא טוניסאי עם סיפור מיוחד הקשור לשואה
אנו פתוחות לרעיונות נוספים לכתבות המתרכזות בנושא שואת יהודי צפון אפריקה
נשמח לשיתוף פעולה
ניתן ליצור קשר במייל:
או דרך הפורום |
הדפס
|
|
 |
מי מכיר את משפחת סרוסי מביה"ס אליאנס מתוניס במלחמת העולם השנייה
דניאל - hershko55@gmail.com |
28/6/2011 | 00:20 |
משפחתה של אמי מרסל הגיעה מבז'ה לתוניס קרוב לפתיחת המלחמה. המשפחה כללה את ההורים סרוסי מורדכי ועזיזה (זוויזה) והילדים יוסף, שמעון, ויקטור ומרסל. בזמן המלחמה התגוררה משפחת סרוסי בביה"ס אליאנס בשכונה מארסה שבתוניס. המשפחה התגוררה שם עם עוד מאות מיהודי תוניס. המשפחה עלתה לישראל בשנות ה- 50 והתישבה בבית-שאן. אני אודה לכל מי שמכיר את משפחת סרוסי ושימסור לי פרטים עליה.
דניאל |
הדפס
|
|
|  |
לאיזה אליאנס היא מתככנת.
יוסי - |
28/6/2011 | 07:35 |
|
|
|
 |
השלמת פרטים של קורבנות של יוצאי תוניסיה במלחמת העולם השניים1939-1945
יוסי - barriahy@gmail.com |
20/6/2011 | 12:07 |
חברים אנו זקוקים לסייע שלכם בכדי להשלים את המאכה של איסוף ומחקר השמות לרבות הסיפור אחר כל שם.
במיוחד אנו זקוקים לפרטים על משפחת הרב מסיקה שביתו נהרס עם כל בני משפחתו.
האם מישהו יודע פרטים על משפחת חניה מג'רבה ובני המשפחה שנהרגו.
משפחת עמר מספאקס
מי זו הבחורה או בחור ממשפחת עלוש ממדנין שנהרג.
מהעם המשפחות המגורשים מצרפת על כל בני המשפחה שנרצחו:-
סיטרוק
ולנסי
דראיי
בוקובזה
דנה
ברכה
פריאנטי
קסין
משהו ממשפחתו שלל יונג פרז אלוף העולם שנרצח בצעדת המוות באושוויץ.
כל מי שיכול לסייע ואו לקדם את הנושא החשוב בכדי לתעד בספר שיופק במיוחד לקורבנות ולבני המשפחות |
הדפס
|
|
|  |
חומר נוסף בנושא יהודי טוניס במלחמת העולם השנייה
המוכיח בשער - |
20/6/2011 | 15:50 |
למר יוסי בריח שלום. שלחתי אליך (למייל הפרטי שלך) חומר נוסף לעיון. |
הדפס |
|
 |
http://videos.tf1.fr/infos/2011/le-magot-de-ben-ali-decouvert-6285531.html
David Barzelay - dmc@bezeqint.net |
4/3/2011 | 19:35 |
Un grand tresor a ete decouvert au domicile de Ben Ali .....voleur fils de voleur !!!!.
Dommage que je ne peux pas coller un lien sur cette page ! , Eyal , svp fixer ce besion,
j'ai colle le lien en-tete( dans la ligne ) du titre
|
הדפס
|
|
 |
LA JOUDANIE...
25/2/2011 | 11:11 |
VOILA LE LINK DE L'INTERWIEW
|
הדפס
|
|
|  |
שלום דוד - ההודעה נערכה
אייל - |
25/2/2011 | 17:10 |
הדרך הנכונה להכניס קישור היא לא בכותרת ההודעה אלא בגוף ההודעה במה שנקרא "התוכן".
תודה |
הדפס |
|
 |
La joudanie et la palestine pour les palestiniens :Bourguiba
22/2/2011 | 15:03 |
Aric Charon n'etais pas le seul a dire que la Jourdanie est la
palestine.
regardez la video de ce que pense et dit Habib Bouguiba a la tv Francaise.
facebook : Mahdi Bourguiba , 'puis cliquez sur la photo du president Bouguiba.
chercher avec patience |
הדפס
|
|
 |
LAGMI ?
David Barzelay - |
4/2/2011 | 19:50 |
|
|
|
|  |
Lagmi
Eyal - |
4/2/2011 | 22:07 |
|
|
|
 |
http://il.youtube.com/watch?v=3a8VTeIF3Bc
4/2/2011 | 19:47 |
Voici le lien du reportage sur le Lagmi de Gabes ( en Arabe fasha)
David |
הדפס
|
|
 |
Reportage sur le lagmi de gabes en Arabe par El-jazeera
דוד ברזילי - dmc@bezeqint.net |
4/2/2011 | 19:00 |
.
Un reportage sur le lagmi de Gabes , en Arabe
|
הדפס
|
|
 |
Le E-mail du site Amit4u
Charles BAR TOV. - |
1/2/2011 | 07:31 |
|
|
|
|  |
Bonjour David
Eyal - |
1/2/2011 | 07:52 |
Bonjour David
Essayez de charger l'image au format jpg et ensuite faire un copier / coller ou le télécharger sur le forum plus tard. ci non je vais prendre soin de le rest.
merci
Eyal |
הדפס |
|
 |
Michol Hefer 9 ' Beer Sheva
31/1/2011 | 13:08 |
שלחתי גם תמונה , משום מה היא לא נקלטה. |
הדפס
|
|
 |
Michol Hefer 9 ' Beer Sheva
31/1/2011 | 12:58 |
תמונה זו משנת 1957 ,בבית הספר של הסוכנות היהודית בגאבס/טוניסיה , כיתה ד' , המורה הוא רבי חאטני מימון , הוא הרב שהחליף את רבי מצליח מימון בבית הכנסת "סלאט חברון". בבית הספר הזה למדו התלמידים בחופש הגדול ובשעות הערב אחרי שחזרו מבתי הספר הממלכתיים. ,למדו : תורה , עברית כולל שירים ישראליים , למדו גם את שיריו של ביאליק.
בקשה ממנהל האתר AMIT4U שאת התמונה זהו יש להכניס גם לכתבה של דוד ברזילי "נעוריי בגאבס".
תודה מקרב לב |

הדפס
|
|
 |
טהר
דודו - davidto@iec.co.il |
23/1/2011 | 07:02 |
ברצוני לקבל מידע על משפחת טהר , אם יש למישהו מידע השמח לקבל |
הדפס
|
|
 |
חיפוש שורשים.
עדי - adiadi25@walla.com |
5/11/2010 | 14:17 |
שלום לכולם. שמי עדי אלקבץ. אני מעוניין לחפש קצת מידע אודות סבי ז"ל דוד סרור, אשמח אם תוכלו לתת לי קצת מידע על משפחה זו שמקורה בתוניס ועל העיירה קצרין ממנה המשפחה מגיעה.
|
הדפס
|
|
 |
מחפש לקנות דיסקים של תהילים נוסח(ולא בסגנן) תוניס וטעמים מבית אבא.
יהודה גארבי(תל-אביב) - shantidzn@gmail.com |
28/10/2010 | 23:00 |
אני מחפש דיסקים וקלטות בנוסח תוניסאי ,של תהילים.
ולא כונתי לסגנון כמו שנפוץ כיום בשוק,
אלא משהו מבית אבא בנוסח וטעמים(וכן אם יש גם מקמים)
ולא משנה לי אם מהארץ או מחו"ל
|
הדפס
|
|
|  |
- |
30/11/2011 | 04:25 |
|
|
|
 |
אבא וסבא עלו מטוניס דרך איטליה והגיעו עם דרכון איטלקי.. האם אני זכאי גם?
עמית - |
11/10/2010 | 14:20 |
|
|
|
|  |
- |
|
|
|
 |
שורשים של משפחת גז
רות - ruth.ch@walla.com |
10/10/2010 | 10:31 |
שכחתי לציין, שבאתר של מאמו, יש גם עץ שורשים, של משפחת גז מנאבל,
שמתחיל משנת 1800.
|
הדפס
|
|
 |
שורשים של משפחת מאמו
10/10/2010 | 10:26 |
שלום לכולם,
אני שמחה להודיע לכם, לדוברי העברית שביניכם, שבאתר השורשים
של משפחת מאמו שייסד אלן ג'יאמי, יש עכשיו תמיכה בעברית.
כדאי מאד להכנס, למצא שורשים, בעץ שמתחיל משנת 1750!
בברכה
רות |
הדפס
|
|
 |
שלום גברת תרי
חי כמוס - |
5/10/2010 | 01:00 |
|
|
|
 |
מבוקש: אנשים מעדת מזרח התיכון להשתתף בפרויקט מחקר
תרי הראל - terrileeharel@gmail.com |
3/10/2010 | 19:19 |
שלום, שמי תרי ואני מעדה תוניסיה ומרוקאי. אני עושה חקירה על החיים של יהודים שחיו במזרח התיכון. אני חלק מפרויקא "דיערנה", שיכולים לקראו עליו פה: www.diarna.org אני באיזור לוס אמג'לס / סן דיאגו עם מעוניינים לעשות ראיון, בבקשה לשלוח מייל. terrileeharel@gmail.com תודה |
הדפס
|
|
 |
מרים שיש
2/10/2010 | 22:29 |
שלום לכולם, מי שמע על אישה בשם :מרים שיש – Myriam Chiche הכינוי שלה היה: אומי מברקה – Ommi Mbarka נולדה, כנראה, באמצע המאה ה 19. חיה בנאבל. חיה מעל 100 שנה. לא ידוע איפה נפטרה בארץ או בנאבל או בצרפת. האם מישהו שמע על סבתא-רבא כזאת? לא ידוע אם שיש זה שמה מבית או מנישואין. תודה רות |
הדפס
|
|
|  |
לרות בעניין: Ommi Mbarka
Charles BAR TOV - |
10/10/2010 | 18:21 |
שלום רות, אכן כן... Ommi Mbarka יש דבר כזה, נולדה ככול הנראה בשם Miryam Chiche ונישאה לאדם בשם Lalou Koskas. מה שהביא אותה להכרה בציבור הרחב בעיר נאבל בשם Miryam Koskas .
באם תבקשי פרטים יותר מעמיקים וזה אכן נחוץ לך, תצטרכי לדלות פרטים נוספים אודותיה, כגון... שמות הילדים, שם האבא, שם האמא, וכול אשר ניתן באפשרותך להשיג.
כאן באתר אני אעשה את כול המאמצים בכדי לסייע בידייך.
שרלו. |
הדפס |
|
| |  |
Ommi Mbarka
12/10/2010 | 13:08 |
תודה שרלו.
כרגע אין לי יותר פרטים ממה שנתתי.
אני שוב כותבת שהיא חיה המון שנים ,יותר ממאה שנה.
יש כמה נשים שעונות לשם: מרים שיש אבל השאלה מי מהן היא :
Ommi Mbarka
רות |
הדפס |
|
| | |  |
לרות: להלן מקורות המידע.
Charles BAR TOV - |
12/10/2010 | 16:44 |
| שלום רות.
לאחר קריאת פנייתך כאן באתר,ניסיתי להסתייע באימי ממרומי גילה כבת 90.
היא זכרה בוודאות את השם Ommi Mbarka בנאבל, וידעה להגיד לי שהיא הייתה אישה אהובה על הבריות ותוּ לא.
לכשהבנתי שהמידע הינו דל נתונים....
טילפנתי ל- Clement Chiche הוא הינו איש עתיר נכסים שמתגורר עדיין בעיר נאבל ומבקר בפריס לסירוגין.
Clement Chiche היה בזמנו חבר קרוב של אבי... ואף נסתייעתי בו בכדי לבקר במקומות הקדושים לנו היהודים עת חזרתי לביקור שורשים בעיר הולדתי בשנת 2005.
Clement Chiche הינו כבן 84, ובעל זיכרון שלא היה מבייש צעיר בגיל ניניו ו/או נכדיו.
השם Miryam Chiche כלל לא היה רלוונתי בפנייתי לבקשת המידע ובהבאת הנתונים.
בברכה.
שרלו. |
הדפס |
|
| | | |  |
אומי מברקה
רות - |
12/10/2010 | 18:45 |
|
|
|
 |
איך כותבים-אומרים בצרפתית?
ציפורה - zzoogg@walla.com |
18/8/2010 | 08:35 |
ברצוננו להדפיס על סידורים -בצרפתית, אבל לא בטוחים בניסוח.
איך כותבים בצרפתית?
לעילוי נשמת אמנו האהובה
רחל טרבלסי בת חנינה
ת.נ.צ.ב.ה.
בתודה! |
הדפס
|
|
 |
חיפוש נגנים טוניסאיים
תומר כהן - tomer-c@bezeqint.net |
13/8/2010 | 09:43 |
שלום רב,
שמי תומר כהן, נגן עוד ואקורדיון. אני מחפש נגנים המנגנים על כלים שונים (עוד, קאנון, אורגן, דרבוקה, טאר, בנדיר, כינור וכד'), להקמת להקה טוניסאית גדולה ומפוארת.
תומר 054-4986048 |
הדפס
|
|
|  |
תומר האם אתה מלמד לנגן בעוד ? אני מחפש מורה לעוד ..
אייל - |
13/8/2010 | 10:03 |
זה כלי מדהים !! הבן שלי מנגן מצויין בגיטרה והצעתי לו ללמוד עוד - אין הרבה מורים בתחום... |
הדפס |
|
| |  |
לימוד עוד
תומר - |
20/8/2010 | 07:27 |
שלום,
יש מספר נגנים המלמדים. השאלה איזה סגנון ברצונך ללמוד ? |
הדפס |
|
| | |  |
עוד על לימוד מגינה בעוד
אייל - |
28/8/2010 | 16:24 |
אני חושב שכנגן גיטארה לימוד הבסיס של נגינה בעוד יהיה התחלה טובה - אם יש מורה לכלי הזה באזור השרון / נתניה זה יהיה מעניין מאוד |
הדפס |
|
 |
קשר משפחתי - מנצור מהאי ג'רבה
etu - eti_@walla.co.il |
31/7/2010 | 09:52 |
שלום רב.
אולי משהו מכיר קשר למשפחת מנצור מהאי ג'רבה שאחד מהם היגר לארה"ב? |
הדפס
|
|
 |
גורג ואקיל
כהן אלכסנדר - ac9925@netvision.net |
14/7/2010 | 16:26 |
|
אני מחפש את גורג ואקיל ואחותו ליליאן שגרו בזמנו ברח' בובור 41 בפריז ברובע השלישי
תודה - כהן אלכסנדר |
הדפס
|
|
 |
george ouakil
כהן אלסנדר - ac9925@netvision.net.il |
3/7/2010 | 15:24 |
|
אני מחפש את גורג וקיל ואחותו מרים, השניים גרו בפריז ברח'
rue 41 beaubourg בסוף שנות ה-50
למדתי יחד איתם בבית הספר אורט בפריז בסוף שנות ה- 50
כל מי שיכול לעזור לי בענין תבוא עליו הברכה
תודה - כהן אלכסנדר |
הדפס
|
|
 |
לרענן את הזכרון
נאוית - |
2/7/2010 | 16:21 |
|
חיים דימרי, ואת נאוית קמרי אתה לא זוכר ?
להזכירך עם ה"ויזות" שהנפקת !! |
הדפס
|
|
|  |
|
 |
L'EX PREMIER MINISTRE AZNAR SOUTIEN ISRAEL
1/7/2010 | 19:47 |
La colere a propos de Gaza est une diversion. Nous ne pouvons pas oublier qu'Israel est le meilleur allie de l'Occident dans une region turbulente.
Cela fait trop longtemps maintenant qu'il n'est plus "a la mode" de defendre Israel. A la suite du recent incident de la flottille remplie d'activistes anti-israeliens en Mediterranee, il est difficile de trouver une cause aussi impopulaire a defendre.
Dans un monde ideal, l'assaut des commandos israeliens sur le Mavi Marmara ne se serait pas termine par 9 morts et des douzaines de blesses. Dans un monde ideal, les soldats auraient ete accueillis paisiblement a bord. Dans un monde ideal, aucun etat, notamment un allie recent d'Israel comme la Turquie, n'aurait promu et organise une flottille dont le seul but etait de creer une situation impossible pour Israel, c'est-a-dire choisir entre l'abandon de sa politique de securite et le blocus naval, ou risquer la colere du monde.
Dans nos relations avec Israel, il faut dissiper les brumes rousses de la colere qui trop souvent brouillent notre jugement. Une approche equilibree et raisonnable devrait inclure les realites suivantes.
D'abord l' etat d'Israel a ete cree par une decision de l'Onu. Par consequent, sa legitimite ne peut pas etre mise en question. Israel est une nation qui a des institutions profondement ancrees dans la democratie. C'est une societe ouverte et dynamique qui ne cesse d'exceller dans la culture, la science et la technologie.
Ensuite, grace a ses racines, son histoire et ses valeurs, Israel est une nation occidentale a part entiere. En effet, c'est une nation occidentale normale, mais qui est confrontee a des situations anormales.
Unique en Occident, c'est la seule democratie dont l'existence est menacee depuis sa creation. Elle a d'abord ete attaquee par ses voisins, avec des armes conventionnelles. Puis elle a fait face au terrorisme culminant, vague apres vague, dans des attentats-suicide. Aujourd'hui sous l'instigation d'islamistes radicaux et de leurs sympathisants, elle affronte une campagne de denigrement a travers la loi internationale et la diplomatie.
62 ans apres sa creation, Israel se bat encore pour sa survie. Puni par des missiles qui pleuvent du nord comme du sud, menacee de destruction par un Iran qui cherche a acquerir des bombes nucleaires et presse par les amis comme les ennemis, il semble qu'Israel n'ait aucun moment de repit.
Pendant des annees, l'Occident a concentre son attention sur le processus de paix entre Israeliens et Palestiniens, et on peut le comprendre. Mais si Israel est en danger aujourd'hui et si toute la region est en train de glisser vers un avenir tres preoccupant, ce n'est pas du tout parce que les parties ne s'entendent pas sur les moyens de resoudre le conflit. Les parametres de tout accord de paix futur sont clairs, meme si pour chaque partie, le processus final a atteindre est difficile et douloureux.
Les menaces reelles a la stabilite regionale se trouvent, cependant, dans la montee d'un islamisme radical qui voit la destruction d'Israel comme l'accomplissement d'un destin religieux et, simultanement, dans le cas de l'Iran, comme une expression de ses ambitions pour une hegemonie regionale. Les 2 phenomenes sont des menaces qui affectent non seulement Israel, mais aussi tout l'Occident et le monde entier.
Le cœur du probleme se trouve dans la maniere ambigue et souvent erronee avec laquelle de nombreux pays occidentaux reagissent a la situation. Il est facile de blamer Israel pour tous les maux du Moyen Orient. Certains agissent et parlent comme si on pouvait parvenir a une nouvelle entente avec le monde musulman, a condition de sacrifier l'etat d'Israel sur l'autel de cette entente. Ce serait une folie.
Israel est notre premiere ligne de defense dans une region turbulente qui risque a tout moment de sombrer dans le chaos, une region vitale pour notre securite energetique, du fait de notre surdependance du petrole du Moyen Orient, une region qui constitue une frontiere dans le combat contre l'extremisme. Si Israel sombre, nous tous nous sombrerons.
Pour defendre le droit d'Israel a exister en paix et dans des frontieres sures, il faut un degre de clarte morale et strategique qui trop souvent semble avoir disparu en Europe. Les Etats-Unis montrent des signes inquietants car ils empruntent la meme voie.
L'Occident traverse une periode de confusion quant a l'avenir du monde. Dans une large mesure, cette confusion vient d'une sorte de doute de soi masochiste qui concerne notre propre identite, du fait du politiquement correct et du multiculturalisme qui nous forcent a nous mettre a genoux devant les autres, et d'une laicite qui, ironie du sort, nous aveugle, meme lorsque nous sommes confrontes a des djihadistes qui font la promotion d'une foi fanatique. Abandonner Israel a son sort, en ce moment critique, ne servirait qu'a illustrer combien nous avons sombre et combien notre declin semble desormais inexorable.
On ne peut pas laisser faire. Motive par le besoin de reconstruire nos propres valeurs occidentales, exprimant une profonde inquietude au sujet de la vague d'agression contre Israel, et conscient que la force d'Israel est notre force et que la faiblesse d'Israel est notre faiblesse, j'ai decide de promouvoir une nouvelle initiative d'"Amis d'Israel" avec l'aide de quelques personnalites, dont David Trimble [ex-Premier ministre d'Irlande du Nord], Andrew Roberts [historien anglais], John Bolton [ex-ambassadeur americain aux Nations unies], Alejandro Toledo (ancien president du Perou), Marcello Pera (philosophe et ancien president du Senat italien), Fiamma Nirenstein (auteure et politicienne italienne), le financier Robert Agostinelli et l'intellectuel catholique George Weigel.
Nous n'avons pas l'intention de defendre une politique specifique ou un gouvernement israelien particulier. Les auteurs de cette initiative sont certains d'etre parfois en desaccord avec certaines des decisions prises par Jerusalem. Nous sommes des democrates et nous croyons en la diversite.
Ce qui nous lie, toutefois, est notre soutien indefectible a Israel et a son droit a exister et a se defendre. Que des pays occidentaux se rangent du cote de ceux qui remettent en question la legitimite d'Israel, jouent avec des questions de securite vitales pour Israel au sein des instances internationales, ou apaisent ceux qui s'opposent aux valeurs occidentales plutot que de s'elever vigoureusement pour la defense de ces valeurs, n'est pas seulement une grave erreur morale, mais une erreur strategique de premier ordre.
Israel est une partie essentielle de l'Occident. L'Occident est ce qu'il est grace a ses racines judeo-chretiennes. Si l'element juif de ces racines est deterre et Israel perdu, alors nous sommes perdus aussi. Que cela nous plaise ou non, nos destins sont inextricablement lies. |
הדפס
|
|
 |
l'occident ce reveille ???
1/7/2010 | 19:44 |
La colere a propos de Gaza est une diversion. Nous ne pouvons pas oublier qu'Israel est le meilleur allie de l'Occident dans une region turbulente.
Cela fait trop longtemps maintenant qu'il n'est plus "a la mode" de defendre Israel. A la suite du recent incident de la flottille remplie d'activistes anti-israeliens en Mediterranee, il est difficile de trouver une cause aussi impopulaire a defendre.
Dans un monde ideal, l'assaut des commandos israeliens sur le Mavi Marmara ne se serait pas termine par 9 morts et des douzaines de blesses. Dans un monde ideal, les soldats auraient ete accueillis paisiblement a bord. Dans un monde ideal, aucun etat, notamment un allie recent d'Israel comme la Turquie, n'aurait promu et organise une flottille dont le seul but etait de creer une situation impossible pour Israel, c'est-a-dire choisir entre l'abandon de sa politique de securite et le blocus naval, ou risquer la colere du monde.
Dans nos relations avec Israel, il faut dissiper les brumes rousses de la colere qui trop souvent brouillent notre jugement. Une approche equilibree et raisonnable devrait inclure les realites suivantes.
D'abord l' etat d'Israel a ete cree par une decision de l'Onu. Par consequent, sa legitimite ne peut pas etre mise en question. Israel est une nation qui a des institutions profondement ancrees dans la democratie. C'est une societe ouverte et dynamique qui ne cesse d'exceller dans la culture, la science et la technologie.
Ensuite, grace a ses racines, son histoire et ses valeurs, Israel est une nation occidentale a part entiere. En effet, c'est une nation occidentale normale, mais qui est confrontee a des situations anormales.
Unique en Occident, c'est la seule democratie dont l'existence est menacee depuis sa creation. Elle a d'abord ete attaquee par ses voisins, avec des armes conventionnelles. Puis elle a fait face au terrorisme culminant, vague apres vague, dans des attentats-suicide. Aujourd'hui sous l'instigation d'islamistes radicaux et de leurs sympathisants, elle affronte une campagne de denigrement a travers la loi internationale et la diplomatie.
62 ans apres sa creation, Israel se bat encore pour sa survie. Puni par des missiles qui pleuvent du nord comme du sud, menacee de destruction par un Iran qui cherche a acquerir des bombes nucleaires et presse par les amis comme les ennemis, il semble qu'Israel n'ait aucun moment de repit.
Pendant des annees, l'Occident a concentre son attention sur le processus de paix entre Israeliens et Palestiniens, et on peut le comprendre. Mais si Israel est en danger aujourd'hui et si toute la region est en train de glisser vers un avenir tres preoccupant, ce n'est pas du tout parce que les parties ne s'entendent pas sur les moyens de resoudre le conflit. Les parametres de tout accord de paix futur sont clairs, meme si pour chaque partie, le processus final a atteindre est difficile et douloureux.
Les menaces reelles a la stabilite regionale se trouvent, cependant, dans la montee d'un islamisme radical qui voit la destruction d'Israel comme l'accomplissement d'un destin religieux et, simultanement, dans le cas de l'Iran, comme une expression de ses ambitions pour une hegemonie regionale. Les 2 phenomenes sont des menaces qui affectent non seulement Israel, mais aussi tout l'Occident et le monde entier.
Le cœur du probleme se trouve dans la maniere ambigue et souvent erronee avec laquelle de nombreux pays occidentaux reagissent a la situation. Il est facile de blamer Israel pour tous les maux du Moyen Orient. Certains agissent et parlent comme si on pouvait parvenir a une nouvelle entente avec le monde musulman, a condition de sacrifier l'etat d'Israel sur l'autel de cette entente. Ce serait une folie.
Israel est notre premiere ligne de defense dans une region turbulente qui risque a tout moment de sombrer dans le chaos, une region vitale pour notre securite energetique, du fait de notre surdependance du petrole du Moyen Orient, une region qui constitue une frontiere dans le combat contre l'extremisme. Si Israel sombre, nous tous nous sombrerons.
Pour defendre le droit d'Israel a exister en paix et dans des frontieres sures, il faut un degre de clarte morale et strategique qui trop souvent semble avoir disparu en Europe. Les Etats-Unis montrent des signes inquietants car ils empruntent la meme voie.
L'Occident traverse une periode de confusion quant a l'avenir du monde. Dans une large mesure, cette confusion vient d'une sorte de doute de soi masochiste qui concerne notre propre identite, du fait du politiquement correct et du multiculturalisme qui nous forcent a nous mettre a genoux devant les autres, et d'une laicite qui, ironie du sort, nous aveugle, meme lorsque nous sommes confrontes a des djihadistes qui font la promotion d'une foi fanatique. Abandonner Israel a son sort, en ce moment critique, ne servirait qu'a illustrer combien nous avons sombre et combien notre declin semble desormais inexorable.
On ne peut pas laisser faire. Motive par le besoin de reconstruire nos propres valeurs occidentales, exprimant une profonde inquietude au sujet de la vague d'agression contre Israel, et conscient que la force d'Israel est notre force et que la faiblesse d'Israel est notre faiblesse, j'ai decide de promouvoir une nouvelle initiative d'"Amis d'Israel" avec l'aide de quelques personnalites, dont David Trimble [ex-Premier ministre d'Irlande du Nord], Andrew Roberts [historien anglais], John Bolton [ex-ambassadeur americain aux Nations unies], Alejandro Toledo (ancien president du Perou), Marcello Pera (philosophe et ancien president du Senat italien), Fiamma Nirenstein (auteure et politicienne italienne), le financier Robert Agostinelli et l'intellectuel catholique George Weigel.
Nous n'avons pas l'intention de defendre une politique specifique ou un gouvernement israelien particulier. Les auteurs de cette initiative sont certains d'etre parfois en desaccord avec certaines des decisions prises par Jerusalem. Nous sommes des democrates et nous croyons en la diversite.
Ce qui nous lie, toutefois, est notre soutien indefectible a Israel et a son droit a exister et a se defendre. Que des pays occidentaux se rangent du cote de ceux qui remettent en question la legitimite d'Israel, jouent avec des questions de securite vitales pour Israel au sein des instances internationales, ou apaisent ceux qui s'opposent aux valeurs occidentales plutot que de s'elever vigoureusement pour la defense de ces valeurs, n'est pas seulement une grave erreur morale, mais une erreur strategique de premier ordre.
Israel est une partie essentielle de l'Occident. L'Occident est ce qu'il est grace a ses racines judeo-chretiennes. Si l'element juif de ces racines est deterre et Israel perdu, alors nous sommes perdus aussi. Que cela nous plaise ou non, nos destins sont inextricablement lies. |
הדפס
|
|
 |
recherches
chulka - chulka@walla.co.il |
28/6/2010 | 17:24 |
| je fais des recherche des personnes avec les noms de famille : AZRIA ANKRI CHEMOUNY. je suis en train d'etablir un arbre genealogique de ma famille. merci a qui pourra m'aider. |
הדפס
|
|
 |
משפחת טייב
חן - amihai.tayeb@gmail.com |
23/6/2010 | 20:24 |
|
שלום לכולם
אני בת למשפחת טייב שצריכה לעשות עבודת שורשים על משפחת טייב
אשמח אם תוכלו לעזור לי
תודה מראש |
הדפס
|
|
 |
מחפש שידוך לבת הדוד שלי
אמיר - amir2233@walla.co.il |
21/6/2010 | 22:25 |
|
לבת דודי רווקה משכילה מיוחדת רגישה וענווה מאוד בת כ 39
מבית מתקדם מאוד ושקשור למסורת הטוניסאית
אני משתדל לעזור ולמצא לה בן זוג להקמת בית יהודי כשר בישראל
תודה למי שיש לו רעיונות מתאימים
|
הדפס
|
|
 |
לרבקה נגר שלום
פנינה - pnninaz@walla.co.il |
21/6/2010 | 18:56 |
|
יש לי כמה כתבות וגם תמונות של יהודי ג"רבה וכל מיני מנהגים אשתדל לשלוח לך .
|
הדפס
|
|
 |
שכונה בטוניס
שנטאל - SHONTAL_2905@WINDOWSLIVE.COM |
17/6/2010 | 23:16 |
| אני בת 55 גרה בדימונה עליתי לישראל בשנות 1971 הייתי רוצה לדעת אם מישהו נסע לתוניס או יודע משהו על הכתובת שלנו בתוניס rue el senfage numero 34 , merci |
הדפס
|
|
|  |
שלום שנטל וברוכה הבאה לפורום שלנו
אייל - |
19/6/2010 | 11:55 |
|
אולי תני מעט יותר פרטים בעברית ובצרפתית . איפה היה הרחוב הזה ליד איזה מוסד - או חנות או מכולת וכו'...
בהצלחה ! |
הדפס |
|
 |
מידע - תעודות לידה
סיגלית ברבי - sig2007@netvision.net.il |
15/6/2010 | 22:39 |
|
אבי מצליח ברבי , נולד בגבס , איך אפשר לברר בקשר לתעודת לידה שלו , ומידע קצת על המשפחה שלו דהיינו סבים סבתות וכדומה .
כמו כן , אמי אודט - לונה חסון גרה בעיר הבירה טוניס ברובע חרה , והייתי שמחה לקבל פרטים , על אורך החיים שם , לברר אילן יוחסין , תעודות לידה
תודה מראש |
הדפס
|
|
|  |
- |
|
|
|
 |
blog tunisien d'el mancho
דןד ברזילי - dmc@bezeqint.net |
7/6/2010 | 21:19 |
|
Vous pouvez ecrire ce que vous voulez librement pour la defence
d'Israel,le blog et magnifique, chers compatriote en avant !!!.
|
הדפס
|
|
 |
הכנה לבר - מצווה
יהושוע ישי - ichayyv@walla.com |
30/5/2010 | 14:21 |
|
בס"ד
שלום לגולשי האתר.
שמי יהושוע ישי בן העדה הטוניסאית תושב נתניה מורה מכין ומדריך ילדים לקראת בר-המצווה שלהם בנוסח ספרד-עדות המזרח .
אם אתם הורים או סבים לבן / לנכד שבקרוב ימלאו לו 13שנים אתם מוזמנים לפנות אלי בבקשה להכין את הנער לקראת היום החשוב ביותר בחייו של כל נער יהודי.
ההכנה כוללת: לימוד טעמי המקרא, קריאה בתורה / הפטרה בסגנון טוניסאי מקורי גרסא דינקוטא מבית אבא ,דגש על קריאה נכונה ומדוייקת כפי שמקובל בעדה שלנו לימוד הנחת תפילין, התעטפות בטלית קריאת שמע "עמידה" , סדר התפילה ומושגי יסוד בתפילה בדת ובמסורת היהודית.
אתם מוזמנים להתקשר אלי ישירות 050-7555375 .תוכלו גם להכנס לאתר שלי העוסק בהכנה לבר-מצווה להתרשמות ראשונית : www.ben13lemitzvot.com
אני מבטיח לכם ולילדכם / נכדכם חוייה מרגשת ומיוחדת במינה.
יהושוע ישי
|

הדפס
|
|
 |
לא יקרא שמך עוד ישועה כי אם יהושע יהיה שמך (סיפור קצר על החלפת שם)
יהושוע ישי - ichayyv@walla.com |
28/5/2010 | 15:49 |
|
בס"ד י"ג בסיוון תש"ע 26.05.2010
לא יקרא שמך עוד ישועה כי אם יהושע יהיה שמך (סיפור קצר על החלפת שם)
"........לא יִקָּרֵא שִׁמְךָ עוֹד יַעֲקֹב כִּי אִם יִשְרָאֵל יִהְיֶה שְמֶךָ............." (בראשית ל"ה- י') מפי הגבורה נאמר ליעקב, לא עוד יעקב, כי אם ישראל יהיה שמך . אך לי נאמר הדבר על ידי "בשר ודם" פקיד שחשב את עצמו ל"אדון הארץ"
כאשר אמי הורתי עליה השלום, הייתה בחבלי הריונה האחרונים ,סמוך ליום הולדתי בערב שבועות התש"ז, 24.05.1947 חלם אבי עליו השלום חלום מיוחדונשגב בו נתגלה לו הרב ישועה בסיס, זכר צדיק לברכה , ובישר לו שהנה אשתו עומדת ללדת בן; וכי עליו לקרוא לתינוק הנולדבשעה טובה ומוצלחת. ישועה.
אבי ז"ל שהייה איש מאמין, ירא אלוהים ותמים בתמימותו, עשה בדיוק כפי שנצטווה בחלום והכן קרא את שמי ישועה, על שם הרב ישועה בסיס, שהיה הרב הראשי של טוניסיה , מגדולי הרבנים שבכל הדורות עושה נסים ונפלאות.
כאשר מלאה לי אך שנה, עדיין תינוק בעריסה, החליט אבי עליו השלום, שהייה ציוני נלהב במלוא משמעותה של המילה ציון, לעלות לארץ ישראל מיידית, מבלי לחכות לעליה ההמונית מטוניס שהחלה בשנות החמישים ושניים. הוא שם פעמיו לעבר צרפת למרסיי שם המתין כמה חודשים עם משפחתו הענפה עד אשר אפשר הייה למצוא אוניה שהפליגה לארץ ישראל.
כאשר הגענו לארץ ישראל לנמל חיפה, בראשית שנת 1949 התחלתי את צעדי הראשונים על הקרקעתרתי-משמע ,ניסיונותיי הראשונים לעמוד על רגלי ולהתהלך בכוחות עצמי עשיתי בלב ים באוניה שהביאה אותי לארץ.
קבלת הפנים שחיכתה להוריי , הייתה ברוח התקופה עניינית ובלתי גמישה בלשון המעטה, פקידי העלייה-הסוכנות היהודית ראו את עצמם "אדוני הארץ" והם שהכתיבו לעולים החדשים את מה שנראה להם אז נכון וישראלי לעשות ; ובין היתר סירבו לרשום אותי ברשימת העולים בשמי המקורי והנכון ישועה ובעזות פנים החליטו לשנות את שמי במרשם התושבים מישועה ליהושע.
אבי ז"ל שאך לפני כמה שנים נחלץ מעבודות הכפייה שכפו הגרמנים על יהודי טוניסיה; ושזכה לממש את חלומו לעלות לארץ ישראל, לא עשה עניין מסירובו של הפקיד לרשום אותי בשמי המקורי והתרצה בכך שהשם יהושע היה קרוב מילולית לשם ישועה, נראה היה שהפקיד לא שמע מימיו את הצירוף של המילים "ישועה ורחמים". את שאר השמות של אחי ואחיותיי : יצחק,רחל. זוהרה –יהודית קיבל הפקיד כשמות עבריים, ואף שם המשפחה ישי , נראה לו עברי לגמרי . איזה מזל שאבות אבותיי לא החליפו את שם משפחתם מקדמא דנא. .
רק כשהייתי כבר גדול אחר הבר-מצווה נודע לי הסיפור על שינוי שמי המקורי,לא פעם התחבטתי אם נכון יהיה הדבר לתקן את המעוות, לחזורלהירשם ולהיקרא ישועה . כפי שנקרא בנה של בת דודתי שעלה אף הוא מטוניס לארץ בשנת 1965 בשמו המקורי ישועה; ונקלט בשמו המקורי מאז ועד היום.
לא שיניתי את שמי חשבתי לעצמי הן בשם יהושע, יש את אותן אותיות שבשם ישועה, עליו השלום; ויהושע הוא לא שם של מה בכך, יהושע (בן-נון)הנחיל והתנחל בארץ ואולי זהו רמז שישועה מטוניס התנחל כיהושע בארץ ישראל.
אני מאמין סמוך ובטוח שרוחו של הרב ישועה בסיס, זכר צדיק לברכה, שעל שמו אני קרוי בתחילה, שמרה עלי וגוננה עלי מכל רע, במלחמות ישראל ובחיי היום יום ; והיא ממשיכה לשמור עלי ועל בני משפחתי מאז ועד היום יהושע ישי
?xml:namespace>
?xml:namespace>
?xml:namespace> |

הדפס
|
|
 |
צר לי שוב לא זכור לי נוסעים בשם תום וניקול למה אתם פוחדים להזדאות
חיים דמרי - tunistours@gmail.co.il |
26/5/2010 | 14:51 |
| *****עכשוי עם קבוצות של מטילים מטוניסיה כ150 איש והאחרון************** ראש ************אנחנו ************* אנשים אנטלגנטים ************ואנחנו לא ********** *************************** התגובה צונזרה בגלל שהיא פרסומת. |
הדפס
|
|
 |
ברכת הכהנים בנוסח תוניסאי
אייל - busr82@gmail.com |
21/5/2010 | 08:44 |
| שלום לכולם בביקור האחרון בתוניס בביה"כ בספקס פגשנו יהודי נחמד גגו קשקש שמו שברך אותנו ברכה קצרה ופשותה שכללה בתוכה את ברקת הכהנים עם ניגון חמוד . משהו מכיר ? יודע היכן אוכל למצוא הברכה במלואה כולל הניגון ?
|
הדפס
|
|
 |
תמונות של הקהילה היהודית בג'רבה
ד"ר רבקה נגר - nagarrv@zahav.net.il |
16/5/2010 | 22:36 |
|
בס"ד
שלום,
אני מבקשת את עזרתכם באיתור תמונות על יהדות ג'רבה מהתקופה לפני קום המדינה. התמונות מיועדות לפירסום בספר העומד לצאת לאור על הקהילה היהודית בג'רבה ורבניה
תודה לכם, ד"ר רבקה נגר
טל: 0544828316 |
הדפס
|
|
|  |
לאריה - המייל שלו כנראה הוא BIBIBA@WALLA.CO.IL
אייל - |
4/5/2010 | 14:02 |
| וזה מה שהשתבש בפרטים שלו. נסה ותראה.
|
הדפס |
|
 |
פרטים
משפחת זיתון - |
1/5/2010 | 20:55 |
|
לאריה יש כנראה פרטים על איוון זיתון היא כנראה אחות של סבי לאון זיתון
צור עמי קשר באימל שלי ואתן לך פרטים נוספים
BIBIBA@WAALA.CI.IL |
הדפס
|
|
 |
משפחת זיתון
אריה - arieamos@gmail.com |
25/4/2010 | 13:49 |
|
שלום זיתון תעודת זהות צרפתית מס' 2225882
איבון זיתון דרקון תוניסאי מס' 79406
מי מכיר ? מי יודע ? על בני משפחה של האנשים אלה |
הדפס
|
|
 |
חתימה על עצומה למען שיוויון זכויות לעולים לאחר 1953ונדחו.
יוסי בריח - |
19/4/2010 | 08:07 |
|
אנו מבקשים מכל יוצאי טוניסיה ולוב על משפחתם וחבריהם לחתום על העצומה.
פעולה זו משתלבת עם עם המאבק המתקיים מול השלטונות ובעיקר מול האוצר.
אנו לקחנו על עצמינו למען שיעשה צדק.
אנא הפעם לא נשאר אדישים ונפעל בעוצמה ובתבוונה לקראת דיון בכנסת בנידון.
לנוחיותכם ניתן להיכנס לאתר זה ולחתום או לשלוח מכתב תמיכה
בתודה
לאוצר יש זמן לנו אין |
הדפס
|
|
 |
תרומה לשיפוץ בית כנסת
יוסי - yosibal@walla.com |
18/4/2010 | 21:38 |
| יש לנו בית כנסת שבנינו חניון מתחת לבניין ואנו זקוקים לתרומות שנוכל לשפץ את בית הכנסת וניתן לרשום את שם הבית כנסת לעילוי נשמתו של אחד מבני משפחתו של התורם בבית כנסת ישנם למעלה מ60 מתפללים |
הדפס
|
|
 |
אני ממשפחת ישי העירונית אמא שלי ישי ז"ל
פינו - pinkuss@walla.com |
12/4/2010 | 15:57 |
|
הבת של חמוס ישי ופורטונה שנפטרה קרוב ללידת אימי בטוניס אימי סבלה הרבה מהטראומה של פטירת אמא
אבא ממשפחת דמרי מאל חמה אבי רונה דמרי בן יוסף דמרי וזינה ממשפחת זכות
אנחנו גרים במרכז בעיקר פתח תקוה מעוניין לדעת עוד פרטים על התקופה וכו' |
הדפס
|
|
 |
חיפוש קרובים
ליאור - BIBIBA@WALLA.CO.IL |
9/4/2010 | 22:27 |
|
שלום רב לכולם
שמי ליאור ואני מנסה ליצור אילון יוחסין כמה שיותר אחורה על משפחתי בתקווה שתוכלו לעזור לי ולכוון אותי למקורות נכונים למיאת כמה שיותר קרובים וכמה שיותר רחוק.
אמי מרלן ביבי ז"ל בת לאון זיתון ז"ל בן כבוד הרב ויקטור חי זיתון וגמרה ז"ל.
ומרגלית קמרה זיתון לבית אלוש ז"ל בת חיים אלוש ז"ל ומינה אלוש ז"ל לבית אוזן אם אני לא טועה.
בתקווה שתוכלו לעזור לי |
הדפס
|
|
 |
תשובה לניקול - תעודת לידה
מוטי חדאד - moti-had@015.net.il |
9/4/2010 | 17:08 |
| ניקול שלום רב
אכן את יכולה להשיג תעודת לידה , תצרי קשר עם אורי חדאד בפורום והוא יוכל לעזור . בברכה מוטי |
הדפס
|
|
 |
תעודת לידה.
ניקול אליאס-מימון(מימוני) - |
6/4/2010 | 00:33 |
|
עד גיל הנעורים היתה לי תעודת לידה מתונסיה(נולדתי בעיר טוניס בבית-חולים:
"שארל ניקול", מאז אני לא מוצאת אותה ומאוד הייתי מעונינת לדעת אם ניתן לבקש משלטונות תוניסיה העתק, בביקורי שם הבנתי שמגניזים אותם למאה שנה, ואח"כ משמידים. האם זה נכון???
תודה מראש עבור קבלת מידע.
ניקול.עליתי ארצה בשנת 1956,
נולדתי בשנת -1955. |
הדפס
|
|
 |
חיים דאמרי מאשדוד????
ניקול - |
6/4/2010 | 00:24 |
|
תום שלום!
אנחנו בסיומו של חג החרות... ואכן כמוך לפני יותר משלוש שנים יצאתי לטיול מאורגן דרך חיים דאמרי, שהיה אמור להדריך אותנו וברגע האחרון ,הודיע שיש לו בעיה משפחתית, אביו חולה והצמיד לנו מדריכה שבקושי יכלה ללכת ,העברית שלה היתה לוקה בחסר, ויתרה מכך צר להשתמש במילה הוא ממש גנב אותנו , רימה, גרם למפח-נפש.. וצער רב.... העצוב ביותר שיש אנשים שמשתפיים איתו פעולה וממש מרמיים אנשים תמימים וישרים שכל רצונם להגיע לתונסיה, חיפוש שורשים וסתם לשם נוסטלגיה נעימה, וחבל מאוד שכך מסתיים טיול...... תודה שהעלית זאת.... וכדאי באמת שמצב זה לא יחזור והאנשים ידעו במי מדובר.... רוב תודות.
ניקול. |
הדפס
|
|
 |
לקארין שלום רב,
מירי אלקלעי - |
14/3/2010 | 23:13 |
|
השם עלוש פרושו כפי שציינת, טלה - ומקורו ברברי מאזור MEZAB שבדרום אלג'יריה הוא נכתב בע' ולא בא' ......השם משמש יהודים וערבים כאחד....ובצרפתית
הוא נכתב ALLOUCHE = אלוש , כפי שאת יודעת האות ע' נכתבת בלועזית A
מקווה שעזרתי. מירי.
|
הדפס
|
|
 |
מה קדם למה?
קארין - karin.alush1@gmail.com |
14/3/2010 | 18:35 |
|
איזה שם היה קודם בעולם - אלוש (=מקום בו בני ישראל חנו במסעותם במדבר , במדבר ל"ג) ; או עלוש (= טלה)?
אם אפשר, תנו לי מקור יחד עם התשובה...
תודה |
הדפס
|
|
 |
חוכמתם של פשוטי העם...
אריה אמרוסי - amrusiar@walla.com |
9/3/2010 | 02:19 |
|
כתוספת להווי בתוניס שנע סביב בית הכנסת בין מנחה למעריב, כאשר מתכנסים בני הקהילה ומעבירים שיחת חולין בינם לבין עצמם. והנה ישבו שניים האחד סבל ושמו יעקב והשני רוכל ושמו רגה.
"הנה הגיע שוטה הכפר" אמר יעקב לנוכחים כשרגה הצטרף לשיחה.
"למה אתה אומר ככה"? נעלב רגה.
מהשם שלך כבר יודעים מי אתה: רגה = רשע גמור הוא !!! מה אתה רוצה?
ואתה, גם אתה לא נחשב משהו, אמר רגה תוךכדי מחשבה מה יוכל לענות בתגובה ואז הוסיף בחיוך אתה יעקב = יעטי עקרב קב בו ( למי שלא הבין... ייתן לו עקרב בגודל של אבא שלו) ...
|
הדפס
|
|
 |
הזמרת חביבה מסיקה זיל
ואקנין מיכל - vaknina1@013.net.il |
12/2/2010 | 12:19 |
|
שלום
אני מחפשת היכן נמצא הבית הכנסת בו נמצא הספר תורה לעילוי נשמתה של חביבה מסיקה....
שבת שלום
בברכה
מיכל |
הדפס
|
|
 |
סוף להשמצות בתשלום תתחילו לפרגן הכלבים נובחים והשיירה עוברת
דוד חדד די להשמצות עם תשלום של בעלי ענין - |
11/2/2010 | 08:00 |
אני נסעתי עם חיים בקבוצה של 39 נוסעים הטיול היה למופת כל ההשמצות הם עלבון לאינטלגנציה, הרי את כל הדברים של הטיול אפשר לבדוק, בתי מלון ,מסלול, מדריך מחיר וכל הדברים האלה היו למופת כולל הזמן שהקדיש לביקורי השורשים וזה מרגש לראות את המבוגרים שבינינו בוכים למראה הזכרונות.
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3391080,00.html
|
הדפס
|
|
 |
טיול מאכזב
תום - |
2/2/2010 | 15:22 |
|
תוניסיים צדיקים לא מתאים לכם לנסוע עם מארגן מדריך הטיולים חיים דמרי
כן כן הגיע הזמן להגיד את שמו של הרשע הזה שהשם יחזיר אותו בתשובה ושיבקש סליחה ומחילה מכל האנשים שהוא ציער .. וניצל כל ימי חייו....... |
הדפס
|
|
 |
עזרה
היי - |
14/1/2010 | 16:02 |
|
שלום אני עמית ואני מכיתה ז עושה עבודת שורשים ולדעת עוד על השם משפחה מואטי ואם גם מישהו יוכל להגיד לי מה מקור השם ואם אינו מעוברת |
הדפס
|
|
לדף הבא
|